Wolk Pure Energie Case Cube Wolk Pure Energie Case Cube Wolk Pure Energie Case Cube

Pure Energie

Een energiecontract
van een energiemaker!

Voor Pure Energie heeft Cube de nieuwe website gerealiseerd. Deze website laat duidelijk zien op wat voor wijze Pure Energie zelf duurzame energie produceert. Dit met als doel dat de bezoeker aan de hand van een gebruiksvriendelijke keuze flow heel eenvoudig deze energie kan afnemen.

“We willen een nieuwe website die beter converteert en onze bezoekers laat zien hoe en waar wij onze duurzame energie zelf produceren!”

Dit was de wens die centraal stond bij het realiseren van de nieuwe Pure Energie website. Enerzijds een website die de bezoeker moet laten zien op wat voor een wijze de Energie wordt opgewekt en anderzijds de bezoeker in staat moet stellen om deze energie ook daadwerkelijk af te gaan nemen.

Producten

  • Keuze Engine (zakelijk & particulier)
  • Zonnepanelen wizard
  • Energiekaart
  • Datamanagementplatform
  • Koppeling met CRM & ERP
  • Silverstripe beheeromgeving
  • Campagne pagina’s
bekijk resultaat

Zonnepanelen wizard

Zonnepanelen zijn hot! Maar hoeveel heb je er nu nodig om zelfvoorzienend te zijn? De zonnepanelen wizard geeft antwoord op deze vraag en helpt de bezoeker bij het maken van de juiste keuzes!

Tijdens de design sprint hebben we de behoeften van Pure Energie in kaart gebracht. Met deze gegevens hebben we samen componenten bedacht en deze vervolgens ontworpen.

Pure Energie paneel
Pure Energie paneel
Pure Energie paneel

Energiebronnen

Pure Energie is een échte energiemaker! Om dit te benadrukken hebben we alle windparken, zonparken, particuliere projecten en projecten in aanbouw op een interactieve kaart geplaatst. Deze bronnen zijn beheerbaar en hebben allemaal een eigen detailpagina.

Moodboard Pure Energie 1
Moodboard Pure Energie 2
Moodboard Pure Energie 3
Moodboard Pure Energie 4
Moodboard Pure Energie 5
Moodboard Pure Energie 6

Toekomstbestendig

Door het toepassen van een centraal DataManagementPlatform als datarotonde worden alle gegevens optimaal opgeslagen en beveiligd. Het biedt Pure Energie tevens de mogelijkheid om toekomstige ontwikkelingen efficiënter uit te rollen. Denk bijvoorbeeld aan een energie app.

Silverstripe beheeromgeving

Met behulp van een custom Silverstripe CMS kan Pure Energie aan de hand van dynamische contentblokken alle pagina’s in elke gewenste hoedanigheid opbouwen. Zelfs met een eigen styling voor bijvoorbeeld campagne pagina’s, zoals de FC Twente stroom landingspagina.

Pure Energie silverstripe

Na een zorgvuldig selectietraject hebben we begin dit jaar gekozen voor Cube en we zijn tot op heden erg tevreden met deze keuze. Tijdens de designsprint heeft Cube onze wensen en doelen vertaald naar een concept waarin onze unieke propositie duidelijk naar voren komt. We zijn erg tevreden over het eindresultaat en nog belangrijker, de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Het vervolgproject met Cube is al gestart, een app die verbonden wordt met de Pure Energie Meter waarmee klanten realtime inzicht krijgen in het energieverbruik en kosten per apparaat.

Auteur van de quote

Hugo Zoetman
Marketing manager bij Pure Energie

SINDS LIVEGANG

De conversie is toegenomen met 85%, op mobiel met zelfs 185%

Ook innoveren met digitale techniek?

Wij luisteren graag naar je, kom eens langs voor een kop koffie!