Ipad ROC van Twente Cube

ROC van Twente

Meer inzicht

door data.

De stip aan de horizon is gezet: het ontwikkelen van een MijnROC-omgeving voor toekomstige studenten. Inmiddels hebben we fase 1 afgerond, hierbij kunnen scholieren zich aanmelden voor de open dagen en krijgt ROC van Twente meer inzicht door relevante data.

Samen met ROC van Twente ontwikkelen we een MijnROC-omgeving voor toekomstige studenten.

Binnen deze omgeving kan een scholier zich aanmelden voor de open dagen, favoriete mbo-opleidingen bewaren en eenvoudig vergelijken, favoriete mbo-richtingen bewaren, studiekeuzetesten maken en aanmelden voor een meeloopdag. Uiteindelijk zal de omgeving ook het inschrijven voor een opleiding moeten gaan faciliteren, waardoor toekomstige studenten goed grip hebben op hun oriëntatieproces.


Als eerste stap in dit project hebben we een interactieve laag ontwikkeld, die als een soort van lade gebruikt kan worden met betrekking tot de aanmeldflow. Deze interactieve laag helpt de bezoeker bij het uitvoeren van verschillende handelingen en kan op alle plekken in de website geopend en gesloten worden.

Producten

  • Interactive drawer
  • Beheeromgeving
  • Marketing automation
  • Ticketing
  • Scan app
Large Image ROC
ROC Mailbevestiging

Marketing automation

Aan de hand van de gekozen flow bij het aanmelden zal de inschrijver uiteenlopende berichten ontvangen in aanloop naar de open dag. Dit kunnen zowel e-mails als smsjes zijn.

Na de open dag krijgen de bezoekers de mogelijkheid om een enquête in te vullen. Op basis van de gegeven antwoorden zullen er bij toekomstige events berichten op maat verstuurd worden.

Ticketing

Wanneer iemand zich heeft aangemeld voor de open dagen, dan ontvangt deze persoon een gepersonaliseerd ticket. Dit ticket kan vervolgens tijdens de open dag gescand worden, zodat de juiste data rondom de aanmelding kan worden opgehaald uit, en verstuurd worden naar, de beheeromgeving. Zo krijgt ROC van Twente goede inzichten in aanmeldingen, maar ook opkomstcijfers en terugkerende bezoekers.

Moodboard ROC 1
Moodboard ROC 2
Moodboard ROC 3

Scan app

Voor het scannen en valideren van tickets hebben we een maatwerk app ontwikkeld. Deze hybride REACT native applicatie is geschikt voor iOS en Android. Het communiceert met de API om alle relevante data rondom een aanmelding (tijden, locatie en meer) te plaatsen in de beheeromgeving.

ROC Mobiel
ROC Mobiel
ROC Mobiel

Ook innoveren met digitale techniek?

Wij luisteren graag naar je, kom eens langs voor een kop koffie!