Cube heropent klaslokaal in Oldenzaal

Het Twentse noaberschap is een overblijfsel uit de oude, overwegend agrarische, samenleving. Waar elke burger de zogenaamde noaberplicht had, het bijstaan van je buur - met raad en daad. Deze filosofie vind je terug in de onze vorm van samenwerken, wij zullen altijd de beste oplossing opperen en communiceren eerlijk & direct.

Bob ten Vergert

BobTest Engineer | Security & Privacy Officer

5c77f0e73f02dcase-pand-header.jpg

Cube is begonnen in het bescheiden Albergen, waar wij onze waarden & werkzaamheden hebben gevonden & uitgebreid. In ons eerste echte huis, een oud bankgebouw, paste onze verzameling vooruitdenkende vrienden al snel niet meer in de kluis. Op naar een meer passende plek..

De Glimlach van Twente

Dat wij houden van historische huisvesting werd wederom bevestigd toen we verhuisden naar de textielfabriek Gelderman, anno 1863. Dit iconisch Oldenzaals en knap gerenoveerde kantorencomplex bood ons echter ook niet genoeg ruimte om te groeien, waardoor de zoektocht naar het perfecte pand even later opnieuw begon. Wél hebben we hier besloten dat de Boeskoolstad onze thuisbasis blijft.

5c77f0f79ef8fcase-pand-1.jpg
5c77f0f807cfdcase-pand-2.jpg

De oude C.V.O. School

Al sinds 1886 een onderdeel van het centrum van Oldenzaal, heeft het schoolgebouw een gevarieerde geschiedenis gehad en veel lokale levens geraakt. Hopelijk hebben we de locatie in ere hersteld en kunnen we een heel nieuw hoofdstuk toevoegen aan haar historie. Wij staan dan ook te popelen om dit prachtige pand nieuw leven in te blazen.

Dit willen we gaan doen door onze moderne, digitale, zaken te koppelen aan in het verleden verrichte taken. Dankzij een ruime eeuw aan gedeelde geschiedenis kunnen we een goede link leggen tussen het Gelderman, de C.V.O. School én de filosofie van Cube.

Maak anderen succesvol

Tijdens de tweede wereldoorlog voedt de firma Gelderman namelijk bijna alle kinderen die destijds op de C.V.O. School zaten. Na de bevrijding schiet de textiel-familie nogmaals te hulp door een persoonlijke donatie aan de school te schenken.

Wij hopen door de herbestemming van dit monumentale pand onze bijdrage te kunnen leveren aan een stimulerend ecosysteem van succes.

Wees nieuwsgierig

Ons nieuwe kantoor heeft bijna 100 jaar lang dienst gedaan als een nest voor nieuwsgierigheid, door hier generaties aan Oldenzalers te onderwijzen. Vervolgens was het dé bestemming voor belangstellende bezoekers om alle trekpleisters uit de boeskoolstad te bekijken.

Nu willen wij hier werk van maken door onze eigen school te starten, waar wij studenten opleiden en klanten uitnodigen om nieuwe ideeën te toetsen aan digitale technologie. Op de begane grond hebben we de oude klaslokalen omgezet in ruimte voor projecten en School.

5c77f10a92327case-pand-3.jpg

Neem verantwoordelijkheid

Een toegewezen taak met maximale efficiëntie, praktisch en bekwaam uitvoeren. Iets dat wij linken aan onze Twentse, nuchtere normen: bedaard, bekwaam, realistisch en bewogen. Voor ons is opdracht opleveren met maximale efficiëntie gewoon normaal doen, en is dat weer verantwoordelijkheid nemen.

Onze Diensten worden op de eerste verdieping ontwikkeld en onderhouden, vanuit het oude kantoorgedeelte van de school leveren wij ons mooiste maatwerk.

5c77f118d5832case-pand-4.jpg

Leer door te doen

Dingen leren door te doen of experimenteren is natuurlijk een onderdeel van onderwijs. Maar verder ontwikkelen dan onderwezen wordt is spelen met het mogelijke, uitzoeken wat kan en je eigen interpretatie bevestigen. Hier is ruimte voor in ons Lab, waar we werknemers aansporen ideeën, code en concepten te toetsen aan de werkelijkheid & werkbaarheid.

De 4 Pijlers van Cube :

  • Maak anderen succesvol

  • Wees nieuwsgierig

  • Neem verantwoordelijkheid

  • Leer door te doen

Groeien als graan, bloeien en gaan!

Wij hopen in ons nieuwe hoofdstuk een heleboel hoogstaande en uitdagende opdrachten te realiseren, hiervan te leren, anderen succesvol te maken en onbesuisd te innoveren! Sta jij op de eerste pagina?

Kom langs en ontdek hoe wij samen verder kunnen groeien, we hebben eindelijk de ruimte!

Tot vlot!

Heb je hier op school gezeten? Bij de VVV gewerkt, heb je een andere band met het pand óf ben je gewoon nieuwsgierig?

Wij verwelkomen alle verwanten die een kijkje willen nemen op onze grote Open Dag. De precieze planning volgt nog. Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief om deze datum niet te missen!