Coulisse

Coulisse

Een veelzijdig learning management systeem (LMS)

Innovaties op het gebied van raamdecoratie volgen elkaar steeds sneller op. Met name op het gebied van home automation, waar Coulisse binnen haar markt een trendsetter is, volgen de ontwikkelingen zich in een rap tempo op. Denk hierbij aan verschillende type motoren, connectiviteit, verschillende platforms en uitgebreide bedieningsopties. Voor het ontwikkelen en verkopen van raamdecoratie is zodoende een steeds hoger kennisniveau vereist.

Vanuit dit oogpunt heeft Cube samen met Coulisse een Learning Management Systeem (LMS) ontwikkeld. Binnen dit LMS kunnen medewerkers en klanten van Coulisse aan hen gekoppelde leermodules doorlopen, zodat zij meer gedetailleerde kennis kunnen verkrijgen van de producten en achterliggende processen.

Leermodules

De gebruiker kan zelfstandig een account aanmaken voor het LMS en gewenste profielen selecteren. Daaropvolgend kan de gebruiker relevante leermodules doorlopen. Vanuit een duidelijk overzicht kan de gebruiker zien welke gekoppelde leermodules allemaal opgestart kunnen worden. Tevens heeft de gebruiker middels een progressiebalk inzicht in de opgestarte leermodules. Leermodules kunnen ook een quiz / examen bevatten, waarbij de score zichtbaar wordt wanneer deze is afgerond.

leermodules_1.png
leermodules_2.png
leermodules_3.png
leermodules_4.png

Geautomatiseerde notificaties

Op basis van geconfigureerde triggers worden er notificaties gedeeld met de gebruiker. Tevens ontvangen alle gebruikers een geautomatiseerde wekelijkse mailupdate m.b.t. nieuwe leermodules en nog af te ronden trajecten.

geautomasieerde-notificaties.png

Inzicht in gebruiksdata

Gerechtigde admins kunnen statistieken raadplegen m.b.t. het gebruik van de leermodules. Op gebruikersniveau is er inzichtelijk gemaakt wat de progressie is van specifieke leermodules. Indien afgeronde leermodules een quiz / examen bevatten, dan kan de behaalde score ook worden opgezocht.

Overkoepelend is er ook inzicht in het gebruik van de leermodules zelf. Denk hierbij aan het aantal keer dat deze is opgestart en afgerond, de gemiddelde behaalde score en de review score.

inzicht-in-gebruiksdata_1.png
inzicht-in-gebruiksdata_2.png

Reseller beheeropties

Het landschap is ingericht met de intentie dat verschillende organisaties middels een eigen LMS de applicatie in gebruik kunnen nemen. Op deze manier kunnen medewerkers van een opdrachtgever van Coulisse, bijvoorbeeld de Karwei, kennis verrijken binnen een gepersonaliseerde omgeving. Deze organisaties kunnen dan binnen het LMS zelfstandig klanten en onderliggende gebruikers aanmaken. Op basis van een goed doordachte rechten en rollenstructuur, hebben gebruikers enkel inzicht in vooraf gedefinieerde functies, leermodules en data.

Elke reseller heeft de mogelijkheid om binnen het LMS eigen branding toe te passen m.b.t. logo en kleuren. Leermodules kunnen hierbij overkoepelend over meerdere organisaties worden ingezet. Dit geeft Coulisse uitgebreide mogelijkheden voor personalisatie en hergebruik van content.

reseller-beheeromgeving.png

Articulate connectie

De inhoud van de leermodules wordt door Coulisse beheerd in Articulate. Middels de experience API (xAPI) kan de beheerder de betreffende modules binnen het LMS implementeren en verder configureren. Denk hierbij o.a. aan het koppelen van profielen en organisaties.

In het LMS kan de gebruiker een leermodule direct in hetzelfde venster openen binnen een overlay. Op deze manier merkt de gebruiker niets van het feit dat de content uit een andere applicatie komt.

articulate-connectie_1.png
articulate-connectie_2.png