De Twentsche Kabelfabriek (TKF)

De Twentsche Kabelfabriek (TKF)

Mobiele app voor het koppelen van haspel trackers

De Twentsche Kabelfabriek, ook bekend als TKF, is een wereldwijde producent van kabels en systemen. Voor uiteenlopende markten, zoals energie, spoorwegen, onderzeese en infra worden hoogwaardige kabels geleverd. Deze kabels worden vaak geleverd op grote haspels, die eigendom zijn van TKF. Voor het monitoren van de locatie van deze haspels worden trackers gekoppeld. Cube heeft voor TKF een mobiele app ontwikkeld, waarbij middels een NFC-connectie en barcode scanner, de tracker aan de haspel kan worden gekoppeld.

Het proces

  1. Gebruiker opent de app en kan middels een Azure AD authenticatie toegang krijgen tot het registratieproces.
  2. In de eerste stap van het registratieproces moet de gebruiker de barcode scannen op de haspel. Na het scannen ziet de gebruiker het resultaat in de app (artikelnummer) en kan hij door naar de volgende stap. Cube heeft validatie toegevoegd en logica geïmplementeerd voor het scannen van foutieve barcodes en identificeren van reeds gekoppelde trackers.
  3. In de tweede stap moet de gebruiker de telefoon en tracker middels een NFC-connectie met elkaar verbinden. In een simpele illustratie en korte uitleg staat weergegeven hoe de gebruiker dit kan doen. Wanneer de connectie is gelegd verschijnt het DevUI (ID) in beeld en kan de gebruiker het registratieproces voltooien.
  4. Na voltooiing ziet de gebruiker een succesmelding en staat omschreven hoe verdere afhandeling plaats dient te vinden. Dit houdt in dat de barcode en DevUI van de tracker aan elkaar zijn gekoppeld en dat de betreffende data is gedeeld in de database van TKF.
  5. Gebruiker kan het hierboven beschreven proces herhalen voor een nieuwe registratie.

Microsoft Intune

De mobiele app is enkel beschikbaar gemaakt voor Android devices. Met het oog op toegankelijkheid en veiligheid is de app niet beschikbaar in Google Play. Middels Microsoft Intune kan de applicatiebeheerder van TKF de app op gewenste Android devices plaatsen. Microsoft Intune is een cloud gebaseerde service die bedrijven helpt bij het beheren van apparaten en beveiligingsinstellingen vanuit één centraal platform, waardoor het eenvoudiger wordt om mobiele apparaten, pc's en applicaties te beheren en beschermen.

02_openen-app.jpg

Azure AD

Wanneer de app eenmaal via Microsoft Intune is geïnstalleerd, dan kan de gebruiker zich via de gekoppelde Single sign-on (SSO) oplossing van Azure AD authenticeren en toegang krijgen tot de app. Azure Active Directory (Azure AD) is Microsoft's cloud gebaseerde identiteits- en toegangsbeheer service, waarmee gebruikers zich kunnen aanmelden en toegang krijgen tot verschillende applicaties en bronnen. Samen met Intune maakt Azure AD het mogelijk om apparaten en gebruikers identiteiten centraal te beheren, waardoor een naadloze en veilige samenwerking mogelijk wordt tussen verschillende apparaten en applicaties binnen een organisatie.

tkf-app-preview.png

React Native & Expo

De Android app is ontwikkeld op basis van het React Native framework. React Native is een open-source framework voor mobiele app-ontwikkeling dat is gebaseerd op React, een JavaScript-bibliotheek voor het bouwen van gebruikersinterfaces. Het stelt ontwikkelaars in staat om native mobiele apps te bouwen voor zowel iOS als Android met behulp van één codebase.

Expo is een platform dat wordt ingezet door professionele ontwikkelaars om het ontwikkelingsproces van React Native-apps te stroomlijnen. Met Expo kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van handige tools en services, waardoor het opzetten van een ontwikkelomgeving wordt vereenvoudigd en het proces van de app-ontwikkeling versneld.