FC Twente

FC Twente

Digitaal scoren met een geavanceerde app en website.

Als digitaal partner heeft Cube zich voor de komende jaren verbonden aan FC Twente. Deze samenwerking focust zich op het digitale landschap waarin de nieuwe website en mobiele app centraal staan. Deze hebben beide onderscheidende functies waarmee de club en supporters nog meer met elkaar in verbinding komen te staan.

Binnen het landschap kan de gebruiker een eigen FCT account aanmaken en kan er vervolgens exclusieve content worden unlocked. Op speeldagen van een competitiewedstrijd kan zowel de app als website in een wedstrijdmodus worden geopend. Onderliggende data m.b.t. spelers, wedstrijden, businessclubleden, supporters en ticketing wordt gefaciliteerd door het voor FC Twente ontwikkelde Data Management Platform.

De website

Sprekende content verdient een bijpassend podium. Vanuit deze gedachte is de nieuwe website van FC Twente ontwikkeld. De plek waar alle informatie rondom deze club kan worden geraadpleegd. Hierbij hebben we nieuws, historische momenten, selectieteams en wedstrijdinformatie een prominente rol gegeven binnen de structuur van de website.

fctwente-website.jpg

Wedstrijdmodus

Zowel de website als de app bevatten een wedstrijdmodus. Op speeldagen van competitie- en bekerwedstrijden kan informatie rondom zo’n wedstrijd, inclusief een livefeed, worden geraadpleegd. Via de API van het Opta platform tonen wij alle relevante data, zoals doelpunten, wissels, wedstrijdstatistieken, opstellingen en nog veel meer.

Mensen die de mobiele app hebben gedownload kunnen pushnotificaties ontvangen van belangrijke gebeurtenissen tijdens een wedstrijd, zoals doelpunten en kaarten.

fctwente-large-3.jpg

FC Twente app

Supporters en businessclubleden kunnen gebruik maken van de mobiele Android en IOS app. Hierbij kan men tegelijkertijd of separaat een supporters en/of business account aanmaken en toevoegen binnen de applicatie. Vervolgens kan de gebruiker handige functies raadplegen, zoals het openen van het digitale ticket, de wedstrijdmodus, exclusieve content en netwerkfuncties voor businessclubleden.

fctwente-large-6.jpg

Data Management Platform

Centraal binnen het digitale landschap van FC Twente staat het door Cube ontwikkelde Data Management Platform. Deze dient als datarotonde voor alle gekoppelde applicaties, zoals Sports Alliance (CRM supporters), TicketTrigger (ticketing), Opta (wedstrijd- & spelersdata) en Afas (CRM business).

Het digitale landschap is ingericht op basis van microservices en dit maakt het toekomstbestendig, schaalbaar en flexibel bij nieuwe inzichten. Hierbij geloven wij in de optimale mix van standaard software in combinatie met goed maatwerk.

fctwente-large-2.jpg

De basis is gelegd! Vanuit het partnership gaan we het digitale landschap continu optimaliseren en doorontwikkelen.

Jarno Rutjes Business Developer Cube