Header Pure Energie Case
Pure Energie

Pure Energie

Een energiecontract afsluiten bij een échte energiemaker!

Voor Pure Energie heeft Cube de nieuwe website en verbruiksmanager app gerealiseerd. De website laat duidelijk zien op wat voor een wijze Pure Energie zelf duurzame energie produceert. Dit met als doel dat de bezoeker aan de hand van een gebruiksvriendelijke keuze flow heel eenvoudig deze energie kan afnemen.

Binnen de verbruiksmanager app kunnen klanten van Pure Energie inzicht verkrijgen in hun eigen energieverbruik. Zelfs op apparaat niveau!

“We willen een nieuwe website die beter converteert en onze bezoekers laat zien hoe en waar wij onze duurzame energie zelf produceren!”

Dit was de wens die centraal stond bij het realiseren van de nieuwe Pure Energie website. Enerzijds een website die de bezoeker moet laten zien op wat voor een wijze de Energie wordt opgewekt en anderzijds de bezoeker in staat moet stellen om deze energie ook daadwerkelijk af te gaan nemen.

Na lancering van de website zijn we ook aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een app. Deze mobiele app helpt klanten bij het managen van hun energieverbruik. Hierbij hebben zij inzicht in de budgetten en kan men zelfs zien wat het aandeel is van een specifiek apparaat binnen het totale verbruik.

pureengerie_app_screenshots.jpg

Een gebruiksvriendelijke keuze flow.

Met behulp van een handige keuze flow kan de particuliere en zakelijke bezoeker stapsgewijs zijn energiecontract samenstellen en afsluiten.

pureenergie_flow_1.jpg
pureenergie_flow_2.jpg
pureenergie_flow_3.jpg
pureenergie_flow_4.jpg

Zonnepanelen wizard

Zonnepanelen zijn hot! Maar hoeveel heb je er nu nodig om zelfvoorzienend te zijn? De zonnepanelen wizard geeft antwoord op deze vraag en helpt de bezoeker bij het maken van de juiste keuzes!

Pure Energie video Placeholder

Pure energie rechtstreeks van de bron

Pure Energie is een échte energiemaker! Om dit te benadrukken hebben we alle windparken, zonparken en projecten in aanbouw op een interactieve kaart geplaatst. Per energiebron hebben we een rechtstreekse koppeling gerealiseerd waarmee we realtime opwekkingsdata kunnen tonen van een windpark.

Pure Energie sfeerfoto

Realtime inzicht in energieverbruik

Klanten van Pure Energie kunnen de PEM (Pure Energie Meter) aanschaffen en aansluiten in de meterkast. Vanuit de mobiele IOS en Android app kunnen zij via Bluetooth verbinding maken met de PEM. Vervolgens kan de gebruiker met behulp van de app de PEM koppelen aan het WiFi netwerk. Daarna kan de klant gebruik maken van de volgende handige functies:

  • Inzicht in verbruik en opwekking
  • Inzicht in maandbudgetten voor gas en stroom
  • Realtime inzicht in het huidige verbruik
  • Huishoudelijke apparaten toevoegen aan de app
  • Inzicht in verbruik van specifieke huishoudelijke apparaten
pureengerie_app_screenshots_2.jpg

DataManagementPlatform

Een centrale rol is weggelegd door het door ons ontwikkelde DataManagementPlatform, dat met oog op dataveiligheid en integriteit alle data van website, CRM en andere bronnen verwerkt.

Best of both worlds.
Contentbeheer en databeheer zijn door Cube gescheiden. De applicaties versterken elkaar en bieden Pure Energie de kans om marketing- en business intelligence vraagstukken gecombineerd op te kunnen lossen.

pureenergie_dataplatform_schema.jpg

Toekomstbestendig

Door het toepassen van een centraal DataManagementPlatform als datarotonde worden alle gegevens optimaal opgeslagen en beveiligd. Het biedt Pure Energie tevens de mogelijkheid om toekomstige ontwikkelingen efficiënter uit te rollen. Denk bijvoorbeeld aan een energie app.

pureenergie_moodboard.png

Silverstripe beheeromgeving

Met behulp van een custom Silverstripe CMS kan Pure Energie aan de hand van dynamische contentblokken alle pagina’s in elke gewenste hoedanigheid opbouwen. Zelfs met een eigen styling voor bijvoorbeeld campagne pagina’s, zoals de FC Twente stroom landingspagina. Ook kan men binnen hetzelfde CMS de content voor de Pure Energie app beheren.

pureenergie-silverstripe.jpg

Cube heeft onze wensen en doelen vertaald naar een concept waarin onze unieke propositie duidelijk naar voren komt. We zijn erg tevreden over het eindresultaat en nog belangrijker, de resultaten mogen er zijn.

Hugo Marketing manager Pure Energie