ROC van Twente Case header
ROC van Twente

ROC van Twente

Meer inzicht door data.

Binnen de Mijn ROC omgeving kan een scholier zich aanmelden voor de open dagen, favoriete mbo-opleidingen/richtingen bewaren en eenvoudig vergelijken, studiekeuzetesten maken en aanmelden voor een meeloopdag. Uiteindelijk zal de omgeving ook het inschrijven voor een opleiding moeten gaan faciliteren, waardoor toekomstige studenten goed grip hebben op hun oriëntatieproces.

Als eerste stap in dit project hebben we een interactieve laag ontwikkeld, die als een soort van lade gebruikt kan worden met betrekking tot de aanmeldflow. Deze interactieve laag helpt de bezoeker bij het uitvoeren van verschillende handelingen en kan op alle plekken in de website geopend en gesloten worden.

rocvantwente_screenshot_drawer.jpg

Eén beheeromgeving

We hebben een gebruiksvriendelijke beheeromgeving gerealiseerd voor het beheren van de lade, het aanmaken van events, het versturen van dynamische mails & enquêtes, beheren van de aanmeldingen en het raadplegen van dashboards met statistieken.

ROC van Twente CMS

Met behulp van de API, centrale database management software die wij hebben ontwikkeld, kunnen we op eenvoudige en veilige manier vanuit 1 locatie data uitwisselen & plaatsen op alle verschillende ROC applicaties, websites en omgevingen.

Wiebe Web & App Developer

Interactieve drawer & flows

Cube heeft een interactieve laag over de huidige ROC van Twente website ontwikkeld. Deze staat in verbinding met verschillende touchpoints binnen de website.

De gebruiker heeft de mogelijkheid om zich aan te melden voor de open dagen op basis van zijn persoonlijke studiekeuzeproces (flows). Zit hij in het begin, midden of einde van zijn studiekeuzeproces.

Marketing automation

Aan de hand van de gekozen flow bij het aanmelden zal de inschrijver uiteenlopende berichten ontvangen in aanloop naar de open dag. Dit kunnen zowel e-mails als smsjes zijn.

Na de open dag krijgen de bezoekers de mogelijkheid om een enquête in te vullen. Op basis van de gegeven antwoorden zullen er bij toekomstige events berichten op maat verstuurd worden.

rocvantwente_mobile.jpg

Studiekeuzechecks

Binnen de omgeving kunnen studenten studiekeuzechecks doen. Je start met een check voor de richtingen, na het afronden daarvan ga je verder met de opleidingen check. Hiermee krijgen de studenten meer informatie voor het inschrijven van de open dagen.

rocvantwente_flow-1.jpg
rocvantwente_flow-2.jpg
rocvantwente_flow-3.jpg
rocvantwente_flow-4.jpg
rocvantwente_flow-5.jpg
rocvantwente_flow-6.jpg
rocvantwente_flow-7.jpg
rocvantwente_flow-8.jpg
rocvantwente_flow-9.jpg
ROC van Twente locatie Almelo

Scan app

Voor het scannen en valideren van tickets hebben we een maatwerk app ontwikkeld. Deze hybride REACT native applicatie is geschikt voor iOS en Android. Het communiceert met de API om alle relevante data rondom een aanmelding (tijden, locatie en meer) te plaatsen in de beheeromgeving.

rocvantwente_scanapp.jpg

Ticketing

Wanneer iemand zich heeft aangemeld voor de open dagen, dan ontvangt deze persoon een gepersonaliseerd ticket. Dit ticket kan vervolgens tijdens de open dag gescand worden, zodat de juiste data rondom de aanmelding kan worden opgehaald uit, en verstuurd worden naar, de beheeromgeving. Zo krijgt ROC van Twente goede inzichten in aanmeldingen, maar ook opkomstcijfers en terugkerende bezoekers.