Thermen Resorts

Thermen Resorts

Digitalisering van wellness: De evolutie van Thermen Resorts

Thermen Resorts onderscheidt zich binnen de wellnessbranche. Momenteel beheren ze zes gevestigde resorts in Nederland. Hiermee bieden ze een onvergetelijke wellness ervaring, compleet met sauna, hotel en restaurant faciliteiten!

‘Een digitaal bezoek aan de Thermen website of app moet dezelfde beleving bieden als een fysiek bezoek aan een van de resorts,’ was de leidraad toen we begonnen met de ontwikkeling van het initiële landschap. Hier stond de uitdaging centraal; we hebben een platform ontwikkeld met de juiste balans tussen beleving, gebruikersgemak en conversie in deze e-commerce oplossing.

In een nieuw vooruitstrevend hoofdstuk hervat Thermen Resorts de samenwerking met ons, gericht op de verdere evolutie van het digitale landschap. Toen de behoefte ontstond voor een "Mijn Thermen" omgeving in combinatie met een mobiele app voor moeiteloze toegang tot deze omgeving, werd duidelijk dat het bestaande CMS niet meer het stevige fundament bood dat vereist was voor een uitgebreide gebruikersomgeving. Daarom hebben we voorgesteld om de technische kern van het landschap volledig te vernieuwen door een Data Management Platform (DMP) als tussenlaag in dit landschap te realiseren die data afhandelt en verrijkt met de door ons ontwikkelde functionaliteiten.

De flexibiliteit van het nieuwe landschap maakt het eenvoudig om systemen toe te voegen. We hebben nieuwe functionaliteiten geïntegreerd om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Dynamische website

Thermen Resorts zocht niet alleen naar een informatieve online aanwezigheid, maar naar een dynamische website die rechtstreeks de sfeer van hun resorts weerspiegelt. Ons team ontwikkelde een website die niet alleen functioneel is, maar ook een naadloze gebruikerservaring biedt. Vanuit het CMS (Silverstripe) kunnen beheerders met flexibele componenten de pagina's opbouwen, waardoor de website met de organisatie kan meegroeien. Deze dynamische aanpak geeft Thermen Resorts de mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe componenten toe te voegen en de site continu te optimaliseren. We blijven voortdurend innoveren door bestaande content te verbeteren en redesigns toe te passen die passen binnen de huidige design trends van Thermen.

www.thermenresorts.png
www.thermenresorts-1.png
www.thermenresorts-2.png
www.thermenresorts-3.png
Quality Wellnessresorts sfeer afbeelding

Reserveringsflow: vereenvoudigd en efficiënt

Het beheren van reserveringen is cruciaal voor Thermen Resorts. We hebben de reserveringsflow gekoppeld aan het Data Management Platform (DMP). Het DMP fungeert als de regievoerende applicatie, waarin reserveringen gestroomlijnd worden en blokkades voor onbeschikbare producten eenvoudig beheerd kunnen worden. Door deze slimme implementatie kunnen gebruikers naadloos door het reserveringsproces navigeren, waardoor het hele proces voor hen eenvoudiger en efficiënter wordt.

screenshot-reserveringsflow.png

Mijn Thermen omgeving via mobiele app

Om de klantbetrokkenheid te vergroten, hebben we de 'Mijn Thermen' omgeving gecreëerd. Hier kunnen gebruikers een persoonlijk account aanmaken en genieten van een scala aan functies. Van het inzien van reserveringen tot deelname aan het loyaliteitsprogramma voor extra voordelen, de 'Mijn Thermen' omgeving is een persoonlijke wellnessruimte die naadloos integreert met de resorts. We hebben een mobiele app ontwikkeld waarmee gasten gemakkelijk toegang krijgen tot de 'Mijn Thermen' omgeving. Dit versterkt niet alleen de klantrelatie, maar opent ook mogelijkheden voor gerichte marketingacties, zoals het belonen van bezoekers met loyaliteit voordelen.

mockups-mobiele-app.png

De rol van het data management platform (DMP)

In de digitale transformatie van Thermen Resorts speelt het Data Management Platform (DMP) een cruciale rol. Voorheen beheerde het CMS de businesslogica, maar met de introductie van het DMP is de regie overgenomen. Het DMP fungeert als een centrale motor die koppelt met de verschillende xPlan servers op elke locatie en integreert met de 'Mijn Thermen' omgeving. Deze verschuiving heeft niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar biedt ook een gestroomlijnde en geoptimaliseerde backend voor toekomstige uitbreidingen.

screenshot-dmp-dashboard-1708959701.png

xPlan koppeling: naadloze integratie van boekingssystemen

Een essentieel onderdeel van Thermen Resorts is het boekingssysteem: xPlan. We hebben een naadloze koppeling tot stand gebracht tussen het Data Management Platform (DMP) en de xPlan-servers op al hun locaties. Dit zorgt voor een soepele uitwisseling van gegevens, wat resulteert in een gestroomlijnde en geïntegreerde boekingservaring voor zowel Thermen Resorts als hun bezoekers. Gezien de diverse systemen binnen Thermen Resorts, is er gekozen voor Snowflake als centrale datalake, waar alle data vanuit verschillende systemen samenkomen. Cube schrijft data weg naar Snowflake, die door overige systemen kan worden geconsumeerd.

Toekomstbestendigheid: voorbereid op veranderingen en groei

Het vernieuwde landschap is niet alleen een optimalisatie voor het heden, maar ook een strategische zet voor de toekomst. De flexibiliteit en het sterke fundament maken het eenvoudig om nieuwe systemen toe te voegen. De integratie van nieuwe functionaliteiten zorgt voor een continue verbetering van de gebruikerservaring. Thermen Resorts is nu technisch volledig vrij om te blijven meebewegen met veranderingen en moeiteloos te groeien met het evoluerende digitale landschap.

logo.png