Professionele testers met ervaring

Het inzetten van (extra) testcapaciteit wordt vaak neergezet als een vermijdbare kostenpost, maar in de praktijk zien we dat het tegendeel waar is. Wanneer het testen professioneel wordt opgepakt door mensen met ervaring, zien we juist voordelen:

  • Hoe eerder een fout gevonden wordt, des te goedkoper het is om hem op te lossen. Achteraf aanpassen is vaak veel meer werk.
  • Testers nemen werk uit handen van softwareontwikkelaars. Ze kijken met een andere blik naar de software en constateren inconsistenties.
  • Wanneer een tester een integraal onderdeel uitmaakt van het ontwikkelteam wordt er gemiddeld hogere kwaliteit werk afgeleverd.
  • Ervaring met denken als eindgebruiker levert waardevolle feedback op.

Geïntegreerd testtraject

Er zijn verschillende situaties waarbij hard- en software met elkaar moet communiceren. Hierdoor ontstaan er veel scenario's die moeten worden getest. In afstemming met ontwikkelaars maakt onze test-enigneer hiervoor een gedegen testplan. Dit testplan is de basis voor een goed testtraject.

Het is niet haalbaar om alle verschillende schermformaten/versies van devices te testen, dit zijn er namelijk duizenden. Wij kijken o.b.v. relevante data welke selectie van devices en versies/formaten we moeten gaan testen.

Een ervaren test-engineer van Cube weet goed in te schatten welke scenario’s, devices en systemen nagelopen moeten worden, om zo het meest dekkende testplan op te zetten in de tijd die beschikbaar is.

He testen van software zit volledig geïntegreerd in de ontwikkelprocessen van Cube. Ook na de livegang van een applicatie blijven we periodiek tests uitvoeren. Hiermee kunnen wij de kwaliteit en stabiliteit van applicaties waarborgen.